Work that body by Mola Movado…and relax…

Holistic pulsing is the name…just relax is the game…by Mola Movado ofwel Caroline Steensels heeft me diep geraakt. Vandaar dat ik er een stukje over wil schrijven omdat ik ondanks al mijn belemmerende overtuigingen over lichaamswerk en aanrakingen tout court het nodige voorbehoud had en vooral heel lang heb gewacht om dit te gaan ontdekken. Wat..heb..ik..nu..spijt..dat ik dit niet eerder in mijn proces van vooruitgang heb ontdekt maar mijn huidige overtuiging sust me met de gedachte dat de tijd er nog niet rijp zal voor zijn geweest.

Ik was benieuwd dat wel, het enthousiasme van anderen had me zeker getriggerd maar het voorbehoud was lange tijd heel wat groter tot mijn nieuwschierigheid en gevoel het overnam. Voor iemand die durft te stellen de afgelopen tien jaar amper wat te hebben gevoeld kan dit wel tellen natuurlijk dus ik besloot de sprong eindelijk te wagen!

“Door te voelen kom je dichter bij de waarheid inzake wie je bent dan door te denken” E.Tolle

Mola Movado is Esperanto voor zachte beweging. In de praktijk van Caroline word je individueel of in groep in beweging gebracht om zelf te groeien en te ontplooien tot wie je écht bent. Word je bewust van je lichaam en je gedachten en leef het leven dat je werkelijk wil lees ik op de website http://www.molamovado.be. Caroline lijkt mij alvast de ideale begeleidster op het onbekende pad dat ik uiteindelijk toch wel heel graag wil gaan ontdekken. Wat ben ik benieuwd, ik krijg er zowaar kriebels van!

Na een warm welkom door de geweldige gastvrouw die Caroline is, voelde ik me al snel helemaal thuis. Een deugddoende babbel en het rustgevende gevoel dat me al snel overviel, zorgden ervoor dat ik er helemaal klaar voor was toen het moment kwam om op de massagetafel te gaan liggen. De aangename warme ruimte, de gedempte lichten en de fijne achtergrondmuziek zorgden voor de ideale sfeer om voluit dynamisch te ontspannen onder de deskundige begeleiding van Caroline.

Wanneer je het moeilijk vindt lichaam en geest te ontvangen blijkt Holistic Pulsing een bijzondere manier om even gewoon te mogen zijn. Je lichaam wordt door schudden, wiegen en stretchen op een zachte manier in beweging gebracht terwijl je zelf helemaal niets hoeft te doen. Gekleed en liggend op een massagetafel wordt je lichaam uitgenodigd te ontspannen. Op deze manier ervaar je rust, stilte en zachte beweging in één geheel en dat doet enorm veel deugd. Aangezien ik zelf sowieso dikwijls focus op mijn ademhaling was dat het enige wat ik nu zelf ook tijdens de behandeling heb toe gepast. Wanneer ik gedachten in mijn hoofd voelde neer dwarrelen, bracht ik mijn focus terug naar mijn buik en het voelen, wat hierdoor nog werd versterkt. Het valt moeilijk uit te leggen wat er net gebeurt tijdens de holistic pulsing sessie maar mij leek het bij momenten alsof ik in trance was en niet meer wist waar ik me bevond. De tijd werd als het ware helemaal gestopt. Terwijl Caroline geen moment ophield mijn lichaam zacht te bewegen en ik werd me ondertussen als het ware bewust van mijn eigen kracht. Achteraf bekeken ervoer ik bijna een zekere vorm van meditatieve toestand waardoor ik helemaal tot rust kwam, niet enkel met mijn hoofd maar ook met mijn lichaam in alle zachtheid en veiligheid begeleid. Geweldig vond ik deze onverwachte ervaring en het smaakt zeker naar meer in de toekomst.

Daar waar ik het nodige voorbehoud koesterde voor de behandeling, kwam ik helemaal enthousiast en totaal ontspannen van de tafel en vroeg ik onmiddellijk wanneer ik terug kon komen want deze staat van zijn beviel me wel. Dit was uiteraard voor Caroline een groot compliment want ze kende mijn bedenkingen bij haar concept voor ontspanning maar al te goed. Het is bovendien een meerwaarde dat je ook nadien nog duidelijk merkt dat je je in een andere vibe bevindt, wat me nog meer bevestigt dat deze vorm van lichaamswerk een echt verschil maakt voor body en mind. Je merkt aan elke vezel in je lichaam dat Mola Movado gegroeid is uit een passie voor mensen met nood aan een plek om tot rust te komen. Even onthaasten in deze drukke tijden is gewoon een meerwaarde voor wie op zoek is naar een manier tot zelfontplooiing waarbij je voor een keer niks moet maar gewoon mag zijn. Ik ben vanaf nu fan!

Waarvoor kan je nog terecht bij Mola Movado?

-Hartcoherentie, een eenvoudige maar zeer doeltreffende manier van ademhalen om jouw lichaam in balans te brengen. Deze ademtechniek brengt jouw hart in een bijzondere staat waardoor hart, brein en ademhaling gaan samenwerken. Hierdoor voel je terug rust en ontspanning waardoor je veerkracht gaat opbouwen en een betere concentratie en focus ervaren. Dergelijk traject bestaat uit vier individueel begeleide sessies maar tussendoor wordt er ook verwacht dat je thuis gaat oefenen, drie maal zes of twee maal tien minuten per dag.

-Naast de individuele sessies biedt Caroline op regelmatige tijdstippen sessies aan in groep om spanning te leren loslaten en even tijd te nemen voor jezelf door deelname aan

  • wandelmomenten om rust en ruimte in je hoofd te creëren
  • creatieve workshops via verschillende creatieve media zoals encaustic art, intuïtief schilderen of zacht bewegen via dans, waardoor je op een creatieve manier vorm geeft aan wat er binnenin jou leeft. Zo ontdek je jezelf opnieuw op een speelse manier.

Discover & create the art of life!

Praktisch: http://www.molamovado.be – Facebook: http://www.facebook.com/molamovado –             Mail: info@molamovado.be – Gsm: 0472.77.03.76                                                                Adres: Nevelestraat 31 te 9850 Hansbeke

 

 

 

 

 

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. enerziek schreef:

    Wat fijn om te lezen!

    Het besef dat je ook je lichaam bent en dat dat een toegangspoort kan zijn tot rust en het hier-en-nu, is een grote pijler in het herstel in mijn ervaring.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s