Liebster award…

Op een doordeweekse avond verrast worden, bezorgt me sowieso al een fijn gevoel. Dat het ditmaal om een nominatie ging door Mieke Lannoey van “Surf your way out” voor de Liebster award leidde tot een vreugdedansje dankzij volgende woorden: Anja Copejans, de perfectionista achter ‘Perfection is a bitch’, deelt op een authentieke manier hoe ze zichzelf aan het herontdekken en heruitvinden is, nadat haar lichaam duidelijk aangaf dat het genoeg was geweest.

Onze authenticiteit, een crash en liefde voor het schrijven zijn datgene wat Mieke en ik delen. Waar onze blog startte als uitlaatklep, geeft het ons ondertussen allebei heel veel voldoening anderen te kunnen inspireren om hun leven anders aan te pakken op het moment wanneer ze de controle dreigen te verliezen. Het verschil kunnen maken voor een ander en hen naar een hoger niveau tillen, maakt ons oprecht gelukkig. Great minds think alike is denk ik wat ons beiden betreft een understatement dus oneindige dankbaarheid voor deze fijne dame en haar appreciatie.

Straks mag ook ik enkele nieuwe nominaties de wereld insturen maar nu vooral benieuwd naar wat Mieke over mij wil weten:

 

1. Wat is je levensmotto of favoriete quote?

Ik denk dat de titel van mijn blog alles zegt, het is niet zozeer een bestaande quote maar ik vind dat dit perfect de rebel in mezelf beschrijft en de ommezwaai die ik als perfectionista pur sang heb gemaakt om terug de draad van mijn leven op te kunnen pikken. Dit inzicht heeft voor mij absoluut het verschil gemaakt om resoluut te kiezen voor een andere manier van leven volgens wat ik belangrijk vind, op mijn tempo binnen mijn grenzen. En dat lukt ondertussen vrij aardig.
2. Als je aan de jongere versie van jezelf één advies mocht geven, welk zou dat dan zijn?

Blijf vooral jezelf en volg altijd jouw intuïtie, laat je potentieel niet beperken door  de verwachtingen van je omgeving. Authenticiteit net als vertrouwen zijn de sleutel tot succes.
3. Als je morgen de lotto wint, wat zou je dan niet meer doen?

Daar moet ik niet eens over nadenken! Alles wat ik nu nog zelf doe om mijn huishouden geregeld te krijgen, zou ik met heel veel liefde uitbesteden. Een huishoudster is van harte welkom zodat ik werkelijk alle dagen mijn goesting kan doen en het verschil kan maken voor anderen. Of dit nu met transformatie in onderwijs is, voor ouders met mijn opvoedingsconcept en boekenreeks Lou of voor individuen door hen te motiveren om af te rekenen met hun perfectionisme, that’s my goal of life!
4. Wat heb je altijd al eens willen doen en waarom heb je het nog nooit gedaan?

Een reis naar Amerika staat toch wel op mijn bucket list. Vooral New York wil ik ooit voluit beleven maar ook een rondreis lijkt me geweldig. Ik veronderstel dat het feit dat ik al jong mama werd me er altijd heeft van weerhouden om de grote plas over te steken. Praktisch gezien ging met kleine kinderen reizen voor mij vooral gepaard met heel wat stress maar misschien gooide ook daar mijn drang naar perfectionisme ook wel roet in het eten. Het feit dat een lange vliegreis me nu niet onmiddellijk aantrekkelijk lijkt, speelde tot nu toe zeker een rol. Ik vind een vliegtuig nemen een noodzakelijk kwaad dus zou het zeker wel doen om die grens te verleggen.
5. Welk onderwerp doet je ogen stralen telkens je er over vertelt?

Ongetwijfeld onderwijs en vooral kinderen en jongeren want zij zijn onze toekomst. Ik geloof dan ook heel sterk in de huidige transformatie die zich op maatschappelijk vlak daaromtrent aandient. Er wordt me dikwijls gezegd dat de manier waarop ik hierover praat mijn passie duidelijk vertaalt en ik voel zelf ook de energie stromen wanneer ik hiermee aan de slag kan dus veronderstel ik dat dan ook mijn ogen schitteren.
6. Wat betekent God of Het Universum voor jou?

Ik ben ervan overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde maar geloof niet in een bepaalde strekking. De kracht van de natuur is volgens mij pure magie en ik ben er zeker van dat ons bestaan een bedoeling heeft. Sommige waarden en normen waarmee we zijn opgegroeid zijn niet aan mij besteed en volledig voorbij gestreefd maar ik geloof wel dat een bepaald referentiekader ons als mens steun kan bieden. Iedereen zoekt voor zichzelf voldoening in zijn leven en datgene wat voor hem werkt. Zelf ben ik ervan overtuigd dat we vooral moeten vertrouwen dat wat zich aandient op een moment komt dat we het nodig hebben. Uit onze mislukkingen kunnen we leren. Het is vooral datgene wat we ermee doen en de opportuniteiten die we nemen wanneer ze zich aandienen die ons leven verrijken of een wending kunnen geven. Of dit nu een geloof is of het Universum laat ik graag in het midden. Het is mijn inzicht van de voorbije jaren net als dat toeval niet bestaat, alles heeft een reden.
7. Kwam je ooit een keerpunt in je leven tegen en voor welke verandering zorgde dit?

Ik denk dat mijn grootste kantelpunt zich nu aandient. Na een periode van totale uitputting en zoeken naar de oorzaken en juiste therapieën, sta ik nu op een tweesprong met het besef dat ik enkel nog mijn hart wil volgen, ook op professioneel vlak. Dus stel ik grenzen om de balans te bewaren en doe ik niks maar dan ook niks meer wat voor mij niet goed voelt. Dit betekent niet dat ik geen rekening meer hou met de mensen rondom mij, integendeel zelfs. Nu besef ik echter dat wanneer ik me goed voel, ik dat ook uitstraal en anderen mee laat genieten van dat welbevinden. Evenwicht is mijn belangrijkste leidraad geworden bij alles wat ik doe dus stuur ik bij wanneer het nodig is. En vooral nee aan een ander is ja aan mezelf. De toekomst zal me leren waar dit me brengt op alle vlakken maar zoals eerder al gezegd heb ik een enorm vertrouwen omdat ik weet dat mijn intuïtie me nooit bedriegt. Alles komt altijd goed en deze overtuiging brengt me een enorme rust.
8. Wat zou je iedereen willen aanraden?

Therapie en tijd voor zichzelf zodat iedereen de beste versie van zichzelf kan worden en uitzoeken hoe hij het leven van zijn dromen kan leiden. Is er nu iets mooier dan alle dagen je goesting kunnen doen en de wereld er wat mooier mee maken? Ik heb ontdekt dat mijn onderbewuste me jarenlang wat voorspiegelde dat er niet was. Door de therapie en zoektocht naar mezelf kan ik nu eindelijk in de spiegel kijken en durf ik de realiteit onder ogen te zien en aanvaarden bovendien. Hierdoor leef ik terug mijn volle potentieel. Uiteraard komt dit niet vanzelf en heeft het heel wat energie gekost, de return en het leven dat ik in de plaats kreeg, is me dat echter volledig waard.
9. Als je jezelf met een dier zou vergelijken, welk dier zou dat dan zijn en omwille van welke kenmerken?

Mag ik een joker? Aangezien ik een dierenvriend ben, vind ik het zeer moeilijk om hierbij een keuze te maken maar ik zal dicht bij mezelf blijven en kiezen voor de hond, vriend des huizes, die trouw is aan al wie hij vertrouwt en rechtuit met zichzelf en zijn omgeving. Een hond is ook zeer intuïtief en voelt perfect aan hoe de ander zich voelt waarop hij zich dan ook zal instellen en anticiperen, toch wel een spiegel van mezelf.
10. Als je al je geld zou moeten weggeven, voor welk doel zou je het dan willen inzetten?

Aangezien ik zelf mee werk aan de jongerenveerkrachttest en door de eerste resultaten heb ingezien dat de nood aan een luisterend oor bij heel wat jongeren zeer hoog is, kies ik voor Awel, de nieuwe naam van de vroegere kinder- en jongerentelefoon. Deze organisatie biedt gratis een luisterend oor en hulp aan alle kinderen met een probleem, een vraag of een verhaal. Welbevinden is zo belangrijk voor een betere toekomst maar is helaas vaak zoek door allerlei problemen in de leefomgeving van de jongere. Daarom ook dat Awel zowel financiële ondersteuning als extra vrijwilligers kan gebruiken.

De vragen die ik graag zou beantwoord zien:

Wat betekent bloggen voor jou persoonlijk? Is het puur business of zie je het als een uitlaatklep?

Wat is jouw grootste inspiratiebron? Waar haal jij jouw kracht uit?

Welke energizers zorgen ervoor dat jouw batterijen in de hectiek van elke dag telkens weer kunnen worden opgeladen?

Heb je not-to-do tips voor meer evenwicht in jouw leven?

Passie en goesting in alles wat je doet, herkenbaar of eerder een idealistisch streefdoel?

Uit je comfortzone komen is beangstigend maar kan ook je leven een totaal andere wending geven. Hoe ervaar je dit?

Hoe blijf je trouw aan jezelf zonder je omgeving voor de borst te stoten? Nee zeggen aan een ander is ja aan jezelf maar hoe zet je de theorie om in praktijk?

Work-life balance of je missie leven zonder grenzen, elke dag van de week? Passie kan namelijk ook een valkuil zijn en toch kan buiten de lijnen kleuren veel productiever zijn, toch?

Wie is jouw rolmodel?

Hoe wil je na je dood worden herinnerd?

 

Mijn nominaties gaan naar…

-Sarah van Sweet little lies heeft niet alleen een vlotte pen met het vleugje humor waar ik van hou maar is zelf ook een zeer straffe madam, vandaar dat ik met haar nominatie start. Ik geniet van haar verhalen die telkens weer verrassen en het verschil kunnen maken.
-De blogposts van Karina Urbina van Bring the Business  zijn voor mij verhelderend en een stimulans om mijn ondernemen anders aan te pakken. Van haar leerde ik ook veel op het Business boost event dus zij hoort zeker thuis in mijn lijstje omdat ze samen met haar zakenpartner het net iets anders doen, klein beetje rebels, echt mijn stijl.
-Vandaar dat ik ook Greet Bunnens nomineer, de andere helft van het Business boost event. Met haar blogs op You brand builder motiveert ze me telkens weer en het is ook gewoon een fijne dame, letterlijk en figuurlijk.
-Karine Van Oosterbos onderneemt als single mama en schrijft, ze is een expert in haar vakgebied, een rolmodel voor velen. In haar blog uit-je-burn-out geeft ze tips en ervaringen mee op een heldere manier, klaar en duidelijk voor elke lezer. Karine blijft zichzelf ook heruitvinden en uitdagen, een creatieve generalist pur sang en daar hou ik wel van.

-Mijn nieuwste ontdekking is “de code generatie” van Bram Dcpr die schrijft over kinderen weerbaar maken, zelfvertrouwen stimuleren, vaardigheden en talenten aanwakkeren dus alles wat de veerkracht van kinderen verhoogt en mijn passie is.

 

Regels Liebster Award

Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog
Zet een foto van de award op je blog
Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
Nomineer 5 tot 11 blogs
Kopieer deze regels in je eigen blogpost
Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s