The Miracle Morning…

on

Hèhè ik ben terug een ochtendmens!!!

Dit geloof je toch niet? Na jaren van opstaan met de gedachte aan het moment dat ik ’s avonds terug mijn bed in kon kruipen of verlangend uitkijken naar een gestolen dutje over de middag, ben ik ondertussen terug mezelf aan het worden bij het wakker worden. Nu niet dat ik als spraakwaterval reeds van bij het ochtendgloren hier als een jonge hinde rondhuppel maar het is toch een opvallend verschil met vroeger. Bovendien voel ik terug energie en heel wat goesting om mijn leven terug op te pikken waar ik het enkele jaren geleden verloor. En daar zijn enkele redenen voor, die ik graag met jullie wil delen. Misschien kan het voor één van jullie ook een hulpmiddel zijn.

               -Een enorme aanwinst is mijn nieuwe wekker, eentje die een halfuur voor hij geluid begint te maken, zacht licht in de kamer verspreidt, gradueel zodat het niet meer schrikken is van het helse geluid dat een wekker soms maakt. Bovendien valt dit geluid ook best mee en heb ik nooit nog het gevoel dat ik uit mijn slaap wordt gerukt want ik word wel degelijk eerst geleidelijk aan wakker van het licht en dat helpt mij enorm bij de start van een nieuwe dag.

                  -Ochtendyoga: ja hoor, echt wel, enkele oefeningen net na het ontwaken zorgen ervoor dat je energie gaat stromen nog voor één teen de grond heeft geraakt. Het zorgt voor een betere doorstroming van energie en de focus op jezelf en je lichaam van bij het begin van de dag zorgt voor instant effect waar je de rest van de dag positieve gevolgen van ervaart. Probeer het gewoon en je lijf doet de rest. Via volgende link van Eva Daeleman op Jani Tv zie je hiervoor de duidelijke instructie: https://www.facebook.com/ajax/sharer/?s=11&appid=2392950137&id=812997888838415&p%5B0%5D=812997888838415&sharer_type=all_modes

               -Een lauw glas water met citroen net na het opstaan is nog zo een opkikkertje, dat niet alleen energie levert maar tegelijk ook je lichaam zuivert en je immuniteit versterkt.

               -Een verkwikkende douche kan ook uiteraard helpen om je onmiddellijk op te peppen. Afsluiten met kouder water zorgt voor een heerlijke tinteling en instant energieboost.

              -Gezonde voeding: sinds ik suikers, gluten en lactose op doktersadvies schrapte en mijn eetgewoontes drastisch heb omgegooid volgens de vele intoleranties die ik blijkbaar heb, kwam mijn lijf meer en meer terug in balans. Het begon met de dipjes rond de middag die onmerkbaar verdwenen als dagelijks ritueel. Plots merkte ik dat het late namiddag werd voor ik voelde dat het tijd werd om wat rust in te bouwen. Ondertussen vervagen ook die grenzen verder en ben ik meer dan ooit overtuigd dat voeding de basis van alles is in onze strijd tegen vermoeidheid.

               -Beweging: toen mijn energiedipjes verdwenen samen met mijn middagdutjes, kreeg ik opeens terug tijd en vooral veel zin om wat anders te gaan doen met deze tijd. Dus ging ik bewegen, geen intensieve cardio of andere krachtoefeningen maar gewoon weer stilaan wat bewegen zoals een wandeling met de hond, een tochtje met de fiets of gewoon wat yoga oefeningen. Het is en blijft een werkpunt omdat ik nu eenmaal geen hardcore sportieveling ben maar ik merk nadien wel duidelijk verschil in mijn energieniveau. Het is dus geen fabeltje maar realiteit, just move that ass!

Werkpuntjes hierbij zijn uiteraard ook mij niet vreemd. Vooral moet ik blijvend alert zijn dat ik alles blijf toepassen omdat dit bijdraagt aan mijn pakket van zelfzorg dat werkt. Het is ook zo dat langer slapen niet altijd voor meer energie zorgt. Het kan zelfs nefast zijn om de ontstane structuur te doorbreken. Dus probeer ik hierin toch een zekere regelmaat te volgen en slechts bij uitzondering af te wijken van mijn persoonlijke handleiding voor anders en beter ontwaken. Ik hoop dat het boek The Miracle Morning van Hal Elrod mij nog enkele bijkomende tips kan geven voor nog meer efficiëntie van ’s ochtends vroeg want nu ik beter wakker ben, wil ik vooral ook zo productief mogelijk worden met enkele gewoontes die mijn focus bepalen, ongeacht de drukte van de dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s