#StayPositive #whenever #whatever

Afgelopen week was het klaagvrije maandag, voor mij wordt het een klaagvrij jaar, ondanks alles, dat is mijn voornemen tenminste  en eerlijk gezegd lukt me dat vrij aardig sinds ik dit bewust toepas. Misschien is het wel omdat ik er ondertussen overtuigd van ben dat er geen hoogtes zonder laagtes zijn. Geen climax zonder dipje. Net omdat de mens van nature een geluksseeker is, komt het echte geluksgevoel pas binnen wanneer ongeluk ook je deel was.  Een aandachtige volger heeft misschien reeds de hashtags #staypositive #whatever #whenever bij mijn posts opgemerkt? Wel, dat is een spontaan gevolg van mijn intentie om het anders te doen vanaf nu want ik heb persoonlijk vastgesteld dat het een groot verschil maakt hoe je omgaat met wat je overkomt of beter nog met wat je ooit overkwam. Er zijn namelijk een basisregels die je kan toepassen om stap voor stap resultaat te boeken op weg naar jouw beter leven.

Looking for the small things of happiness make the difference, just give it a try!

Daarom deze tips die mij dagelijks vooruit helpen en ook voor jou het verschil kunnen maken:

 • Laat het los, wat je ook dwarsligt, leer er je les uit maar gedane zaken nemen geen keer. Het verleden komt niet terug dus je kan de klok niet terug draaien en het toch niet meer veranderen. De teleurstelling die overblijft is enkel nutteloze ballast, loslaten die handel, spijt is overbodig, whatever it might be. Alles gebeurt, of net niet, voor een reden en toeval bestaat niet, vergeet dit vooral nooit en leer te relativeren.
 • Neem afstand van negatieve personen door daadwerkelijk afscheid te nemen van die mensen die bij jou een gevoel van onbehagen oproepen. Misschien oordelen en roddelen ze voluit of laten ze je twijfelen aan jezelf door wat ze zeggen of doen? Hierdoor krijg jij het gevoel niet jezelf te kunnen zijn in hun gezelschap en ga je vooral hen willen behagen, stop daarmee en besef dat je zoveel meer waard bent, net omdat je jezelf bent
 • Stop niet langer energie in negatieve gevoelens, wees alert voor de signalen en roep het een halt toe voor je meegezogen wordt in een spiraal van twijfel. Neem ook afstand van agressie, adem enkele keren in en uit, zonder je even af en kom tot jezelf want only love rules.
 • Je mag trots zijn op jezelf  en jouw talenten, vergeet dat nooit, verlies je niet in complexen door je te vergelijken met anderen. Kijk in de spiegel en focus op datgene waar je van houdt, vergeet die minpunten want die heeft iedereen, perfection is a bitch, remember?

Verandering is natuurlijk niet evident. Wees daarom tevreden met elke kleine stap voorwaarts in de juiste richting voor jou. Geloof in jezelf want elke verandering begint bij het nemen van de beslissing om het anders te doen, bij jouw streven naar een ander resultaat.

En daarom begon ik op nieuwjaarsdag met mijn gelukspot, je hebt het vast reeds eerder ergens gezien of gelezen. Benieuwd als ik ben, wou ik het effectief proberen en ondertussen kan ik jullie alleen maar bevestigen dat het simpele systeem wel degelijk werkt. Elke dag sta je even stil bij een moment dat je gelukkig maakt, je neemt de tijd om het ook kort te noteren en stopt het dicht gevouwen in je pot. Wat mij hierbij het meest is opgevallen,  is dat er dagelijks dingen zijn die me werkelijk diep vanbinnen hebben geraakt wanneer je er maar stil bij staat. Bewustwording is een eerste stap naar dankbaarheid. Dankzij deze tool geef ik er effectief ook aandacht aan en ben ik meer dankbaar dan ooit. Om met de boutade geluk zit in kleine dingen te eindigen, kan ik na bijna 4 weken alleen maar beamen dat het de meest onverwachte dingen zijn die me een geluksgevoel bezorgen. Genieten van een knuffel, rust, de eerste  lach van mijn metekind, de zon die doorbreekt op een grijze dag, een wandeling door de vrieskou met onze hond,  quality-time met de dochter, lachen om een banaliteit  of  een goed gesprek met een vriendin. Het hoeft zelfs helemaal geen geld te kosten zolang je maar bewust blijft van wat je beleeft en wat het met je doet zodat je er in de toekomst ook meer tijd kan  maken voor deze energizers. En zo wordt dat klagen ook bij jullie definitief verbannen.

Good luck and remember #staypositive #whatever #whenever

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. annaberg schreef:

  Ik probeer dat ook te doen. 🙂 Veel succes!

  Like

 2. Het is een kwestie van mindset 😉 die mij vrij aardig lukt en de gevolgen ervan bevestigen mij dat ik de juiste weg koos, yes we can!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s