A new year…to discover my moodboard

Samen met mijn beste wensen voor 2017 neem ik jullie mee in de magie van het moodboard waardoor mijn intenties voor dit jaar pas helemaal duidelijk werden. Dat het voorbije jaar voor mij geen topjaar was, is een publiek geheim. Dankzij mijn avonturen als #perfectionisabitch, therapie en heel veel zelfzorg, vond ik mezelf terug en kreeg ik inzicht in mijn diepste zijn. Vreemd dat je eerst in de donkerste gedrochten van je gedachten moet verdwalen om de lichtheid van je bestaan te herkennen. Dankbaarheid werd meer dan ooit mijn deel net als het besef dat mijn buikgevoel mijn enige juiste raadgever is. Weg met de rede, welkom aan de intuïtie, alhoewel er blijkbaar nog steeds enkele obstakels zijn die me tegenhouden om de sprong te wagen, waarvan ik voel dat dit de enige juiste weg is om het pad wat ondertussen vorm kreeg, verder te volgen. De inzichten zijn er, de uitvoering ervan vraagt nog verdieping om mijn nieuwe leven definitief vorm te geven. Ik ben ervan overtuigd dat dit zich wel stap voor stap voor me uitrolt, alleen wil ik mijn intenties zoveel mogelijk kracht bij zetten zodat ik er zeker in slaag mijn doelen te realiseren en de juiste beslissingen te nemen. Ik zie het moodboard dan ook als mijn persoonlijke reminder, gebaseerd op de levensvragen die me het voorbije jaar pijnlijk duidelijk werden.

Dus begon ik alvast met het maken van een eerste moodboard door mijn persoonlijke dromen   met beelden te visualiseren omdat de kracht ervan je innerlijke drijfveren tot uiting brengt.

Het klinkt wat vreemd misschien dat wat ouderwets knip-en plakwerk, want dat is het uiteindelijk, hiervoor kan zorgen maar ik geef toe dat ook ik de kracht ervan had onderschat. Het is echter vrij eenvoudig en bijzonder rustgevend om te doen, ook voor wie absoluut niet creatief is. En dat vond ik het fijne eraan, ik heb nog eens wat bij mezelf ontdekt dat me als het ware verraste, het werd zelfs een zeer aangename kennismaking die me in een zekere flow bracht. Nadat ik had afgestemd op mijn buikgevoel door een korte meditatie en mijn ervaringen en inzichten van het voorbije jaar had gevisualiseerd, ging ik ongecontroleerd aan de slag om met de beelden en woorden die me in tijdschriften aantrokken een collage te maken. Het was heel bizar maar ik had niet eens zoveel tijdschriften nodig om een verzameling beelden bij elkaar te brengen die daadwerkelijk visualiseerden wat mij bezig hield. Ook de woorden en zinnen vonden eens verknipt hun plaatsje bij elkaar om wat ik voelde precies te visualiseren. Het was vooral inspirerend omdat ik binnen enkele thema’s plots duidelijk zag wat me dreef. Ik kreeg zelfs ongevraagd een verhelderend antwoord op sommige vragen zodat ik vanuit mijn onderbewuste de wensen voor mijn toekomst scherper kon stellen.

Wat werd er voor mij concreet duidelijk dankzij mijn moodboard?

  • Het belang van rituelen in mijn leven, zoals de warmte en gezelligheid van mijn (t)huis net als licht en het stilstaan in het nu wat me vooral opnieuw doet genieten van de kleine dingen
  • De sterkte van mijn relatie en gezin boven alles, maar ook de vriendschappen die me energie geven die ik wil blijven koesteren, maar ook het tegenovergestelde: ik moet afscheid nemen van datgene wat mijn energie vreet door telkens weer terugkerende negativiteit af te blokken
  • Het bestaan van de vierde dimensie, karma en de kracht van positiviteit, vertrouwen gewoon
  • Loslaten van wat me beperkt en voor frustraties zorgt door voluit te gaan voor wat me plezier brengt en krachtig zelfvertrouwen geeft omdat ik mag zijn wie ik ben, stijlvol en comfortabel
  • Zelfzorg blijft belangrijk door voldoende tijd te nemen voor wat me ontspant op verschillende vlakken, beweging, meditatie, wellness, lachen, massage, minstens één momentje per dag
  • Gezonde voeding, pure smaken voor meer energie en een gezondere manier van leven
  • De kracht van de natuur en authenticiteit, dicht bij mezelf, kostbare tijd voor mij alleen, zonder gsm, niet omdat het moet, wel omdat ik het wil. Neen tegen een ander is vooral een ja voor mezelf, dit inzicht was voor mezelf enorm bijzonder
  • Voldoende vakantie waarbij we vanaf nu vooral kiezen voor een rustige omgeving, ook in eigen land, waarmee we de sleur doorbreken, een citytrip om te genieten van wat voor moois de wereld te bieden heeft, naar de sneeuw omdat ik daar blij van word, en als klapper ooit mijn eigen stekje aan zee

 

Ik heb zelf een canvas gebruikt, wat niet ideaal bleek voor het iets dunnere papier wanneer ik de knipsels ging kleven. In principe kan het op elk groter en stevig blad papier gebeuren wat nadien nog in een kader kan worden gestopt als je dat wenst. Het esthetische is echter ondergeschikt aan het uiteindelijke doel, je focus stimuleren om je passie te kunnen beleven via visualisatie, wat de wet van de aantrekking positief beïnvloedt. Beelden zijn sterker dan woorden en dit ervaar ik nu elke keer  opnieuw wanneer ik geconfronteerd wordt met deze inzichten vanuit mijn diepste zelf. Het ervaren van de flow heeft mij het meest geraakt naast het feit dat het plaatje helemaal klopt dus wie nog twijfelt, geef het een kans en ga voor deze wonderbaarlijke ervaring die je innerlijke zelf weergeeft.

En voor de twijfelaars, alle begrip, het klinkt inderdaad misschien wel wat zweverig, dat vond ik in eerste instantie zelf ook. Wie me echter kent, weet dat ik wel enigszins spiritueel ben maar dat dit steeds gekruid blijft met een gezonde dosis realisme omdat ik doorheen de tijd gewoon ook heel nuchter ben geworden. Het maken van mijn moodboard was echter gewoon pure magie en ondertussen is het bord als het ware mijn persoonlijke inspiratiebron geworden die me dagelijks herinnert aan wat voor mij belangrijk is. Mijn neiging naar perfectie maakte er bovendien ook gewoon een mooi geheel van dat zijn plekje aan de muur meer dan verdient.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. annaberg schreef:

  Mooi stuk. Inzichten die ik zelf ook herwon na de burn-out. Ik schreef net een stukje over het boek van Tommy Browaeys. Wake-up call. Een persoonlijke getuigenis over burn-out, hooggevoeligheid en de zoektocht naar jezelf.

  Like

  1. Dank voor de tip, ik ken wel wat van de thema’s ondertussen! Ik neem straks eens een kijkje…of morgen 😉

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s